top of page

Çocuğunuz için en doğru ahşap oyuncak hangisi?

Güncelleme tarihi: 26 Eyl 2020

Ahşap oyuncaklar, dayanıklı ve güvenli oldukları için çocukların eğitim süreçleri için harika bir seçimdir. Çocuklar ise oynamak için sadece renkli ve eğlenceli değil, aynı zamanda el-göz koordinasyonunu güçlendiren, gizem içeren yaratıcı oyuncakları tercih ediyorlar. Çocuklarımızın büyüme ve eğitim sürecinde ahşap oyuncaklar, pedogoglar tarafından da özellikle öneriliyor.


Peki çocuğumuz için doğru oyuncağı nasıl seçeriz? İşte yaş gruplarına göre oyuncak seçiminde dikkat edilmesi gereken detaylar...


0-1 Yaş için oyuncak seçimi:

Bebekler, çıngırakların yumuşak sesine bayılırlar ve yaklaşık beş aylıkken bir şeyleri tutup ellerinden ağızlarına taşı

mayı denemeye başlarlar. Yumuşak köşeli, elleri ile tutabilecekleri ve aynı zamanda yeni gelişen refleksleri ile salladıklarında ses getiren oyuncakların tercih edilmesi; bebeklerin kendini keşfetme süreçlerinde çok faydalıdır. Fil, kuş, balık,

ördek, ağaç, çiçek gibi figürler; bir çok masalda geçen doğal figürler olmalarıyla bebeklerimizin hayal güçlerini çok küçükken geliştirmeleri için en çok tercih edilmesi gereken figürlerdir.Bu figürler ile tasarlanmış ses çıkaran oyuncaklar, bebeğiniz için mükemmel bir ilk ahşap oyuncak olacaktır.



1-3 Yaş için Oyuncak Seçimi:

1-3 Yaş çocuklar sıralamayı severler, peki bu yaş grubundaki çocuklar için, bir şekil ayırıcıdan daha iyi bir oyuncak düşünülebilir mi?

Çocuğunuz, renkli ya da naturel ahşap figürleri, ahşap kafes ya da tabla üzerindeki karşılık gelen deliklere yerleştirip ses çıkarmayı, onları sürüklemeyi ve doğru yuvaya yerleştirmeyi çok sevecektir. Bu tip oyuncaklar, hem ince motor becerileri hem de işitsel duyuları harekete geçirir ve bu yaş grubundaki çocukların şekil ve renklere aşinalıklarını artırmalarına yardımcı olacaktır.



3-6 Yaş için Oyuncak Seçimi:

Yeni yürümeye başlayan çocuklar ve okul öncesi çocuklar, bir araya getirebilecekleri ahşap oyuncaklar yapmayı severler ve onlara uzamsal ilişkileri, mantığı öğretir ve ince motor becerilerini geliştirmeye yardımcı olur. Ahşaptan yapılmış yumuşak kenarlı 3 boyutlu oyuncaklar, el-göz koordinasyonunu ve yaratıcı oyunu teşvik eden güvenli oyuncaklardır.

Okul öncesi yaştaki çocuklar, hayvanların ve insanların hayali dünyalarını oluşturmaktan hoşlanır ve farklı hayvan habitatlarının sözlü anlatımını, motor becerilerini ve keşfini teşvik edecek çeşitli ahşap settler ile oynamaktan çok hoşlanırlar. Tıknaz, tutması kolay ve naturel ya da renkli bu ahşap hayvan figürlerinden oluşan setler, Hayvanat Bahçesinde Bir Gün ve Çiftlikte Bir Gün gibi bir senaryoyu kafasında tasarlamasına yol açar.



6 görüntüleme0 yorum
bottom of page