top of page

İskandinav ev dekorasyon stili nedir? Hangi dekoratif ürünler kullanılır?

İskandinav ev dekorasyon stili, Danimarka, İsveç, Norveç gibi İskandinav ülkelerindeki yaşam sadeliğine paralel oluşmuş bir iç mimari dekorasyon stilidir.

İskandinav ahşap dekorasyon ve mobilyalarının da tasarımı, basit ve abartısız olmasına rağmen, genellikle bir sanat eseri gibi tasarlanır ve kurgulanır.

Ahşap dekorasyon ürünlerinde ve Tamamlayıcı mobilyalarda işlevselliğin yanı sıra birçoğu heykelsi bir etkiye sahip bazı ilginç çizgiler görülür.



İskandinav iç mimari dekorasyon stilinde görülen diğer ortak özellikler arasında tamamen beyaz renk paletleri, naturel açık renk ahşap doku kullanımı ve preslenmiş ahşap plaka mobilya tasarımları, parlak plastikler ve emaye alüminyum, çelik ve geniş tahta döşeme gibi doğal unsurlar yer almaktadır.



Renk patlatmaları genellikle sanat kullanımından, doğal elyaf atkı veya kürklerden veya tek bir tamamlayıcı mobilya ve dekoratif ahşap parçasından gelir.


Doğal aydınlatma, doğal ahşap tasarım abajur, lambader ve masa lambalarıyla suni aydınlatma, daha az aksesuar ve işlevsel mobilyalar İskandinav tasarımlarını karakterize eder.


Hangi Ahşap Dekorasyon Ürünleri?

Bu stilde; sade formlara, doğal ahşap dekorasyon ürünlerine, sade çizgili ahşap dekoratif ürünlere, oval ve zarif çizgili açık renk çam, ıhlamur akçaağaç dokulu dekoratif ahşap vazo ve aksesuarlar ile dekore edilen salon ve yaşam alanlarına karşılaşılır.


İşte sizin için woodiehome koleksiyonlarından seçtiğimiz bazı ürünler:

(Linkleri görselerin altınd bulabilirsiniz.)










bottom of page